Miután hazatértünk Ausztráliából, több ismerősünk megkérdezte, hogy hogyan állítottuk össze az útitervet, hogyan készültünk fel az útra, vagy hogyan oldottuk meg például az étkezéseket, miközben folyamatosan úton voltunk, és több ezer km-t autóztunk egy idegen kontinensen.

Az ausztrál körutunk 7. állomáshelye Brisbane volt, a betervezett programunkban pedig a város és néhány környékbeli látnivaló felfedezése szerepelt. Miután visszahajóztunk a szárazföldre a csodás Fraser-szigetről, már folytattuk is utunkat Brisbane felé, ami innen kb. 300 km-es távolságra volt.

A Fraser-sziget egy természeti kuriózum. Ez a világ legnagyobb homokszigete, 123 km hosszú, 22 km széles, és csupa homok az egész. Alapesetben a sziget látképét egy kopár sivatag alkotná, hiszen a talaj laza üledékes homokból áll az egész szigeten. A különlegessége azonban éppen abban rejlik, hogy a homokon szubtrópusi esőerdő van, ami...

Melbourne-ből Cairns felé vettük az irányt. Ezúttal egy másik ausztrál légitársaság, a Virgin Australia járatával repültünk, így összesen két helybéli légitársaságot is kipróbáltunk. Három és fél órás, zökkenőmentes repülés után landoltunk Cairns repterén, Queensland államban, Ausztrália északkeleti partvidékén. Itt vettük fel a második...

2018 szeptemberében egy hónapig utazgattunk Ausztráliában saját szervezésben, amivel életünk egyik legnagyobb álma vált valóra. Körutunk első és utolsó megállója az ország első számú metropolisza, legnagyobb és leghíresebb városa, Sydney volt, ahol az első 3 és az utolsó 2 éjszakánkat töltöttük.